HARGA EMAS PUBLIC GOLD

2017-03-24

Menariknya mengenai harga emas di Public Gold adalah, harga emasnya berubah setiap 20 minit mengikut harga emas dunia.

Apa manfaatnya kelebihan yang disediakan oleh Public Gold ini,

  • Pelanggan berpeluang membeli dan menjual semula emas mengikut pergerakan harga emas dunia. Semua pelanggan boleh melihat sendiri harga emas secara langsung di laman web rasmi Public Gold (www.publicgold.com.my)

Sistem harga secara ‘live’ ini sangat mesra pengguna dan ini sangat membantu bagi memastikan pelanggan dapat membeli emas pada tepat masanya mengikut pergerakan harga emas pada masa itu, khususnya ketika berlaku penurunan harga emas.

Ini adalah sangat berbeza dengan mana-mana kedai emas di luar sana yang hanya melakukan kemaskini harga emas pada skala yang berbeza seperti dua hari sekali atau seminggu sekali. Malahan ada yang melakukan kemaskini harga sebulan sekali.

Seiring dengan era informasi dan teknologi, hampir semua perniagaan secara globalnya berebut-rebut menggunakan teknologi maklumat (IT) bagi meningkatkan pasaran produk masing-masing dan memudahkan pengguna yang kini hampir 85% sentiasa menggunakan internet sebagai satu medium untuk berkomunikasi dan berbelanja.

b4fd6e7911548e90f78a345e2a26b8c0--nadir-metals

Platform yang disediakan oleh Public Gold pada masa sekarang sangat mesra pengguna dan diyakini untuk diakses oleh sesiapa sahaja sama ada di dalam mahupun di luar negara kerana ianya sentiasa diperkemaskan oleh syarikat, Oracle yang berpangkalan secara antarabangsa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s